Motocross

Ring Djursland

Ring Djursland har budt på godt og ondt for mange mennesker, som alle har den samme passion for motorsport. Banen åbnede i 1965 og er siden da blevet udvidet til nu at være 1752 meter. Banen har desuden lagt asfalt til kongelig triumf, da prins Joachim har vundet to løb for klassiske biler i sin Cortina Lotus, også fra 1965 ligesom banen. Asfaltbanen er blevet suppleret med en jordbane og en motocross bane, hvor bakker giver udfordringer på kryds og tværs af asfaltbanen.

Motocross

Motocross er en vovet sportsgren, men lidt held har danskerne haft efter en længere tid tørkeperiode uden resultater. Når man kører motocross foregår det på en type motorcykler kaldet motocrossmaskiner, som er i stand til at klare den hårde kørsel med varierende terræn, massere af sving og hop samt bakker. Den hårde behandling af maskinel på denne type bane kræver da også en smule fingersnilde, hvis man gerne vil vedligeholde sin maskine, så den altid kan præstere under det enorme pres, som både kører og motocrossmaskine udsættes for.

Det er ikke for sjov når der køres på en motocrossmaskine, så det kræver mange timers øvelse og fysisk udholdenhed hvis man vil nå til tops. Sporten er så krævende, at kørere har en fysisk form tilsvarende en superliga spiller indenfor fodbold. På trods af meget kompetence med en motorcykel er det eksempelvis gået galt for speedway legenden Tomasz Gollob da han tog en tur på en motocrossmaskine. Nogle påstår at larm er noget skidt , men larmen fra en motor er nu kun sød musik og en lutter fornøjelse for os motorglade folk, og den gode motorlyd kan findes på Djurs ringen.

Betting

Når der køres om kamp i motocross ser det ofte lettere kaotisk ud, når de mange kørere kommer farende med fuld fart gennem hårnåle sving, flyvende over bakker og humpende over bølgedale. Det er endnu en sport hvor dygtighed, og fuld koncentration er påkrævet hvert sekund, indtil man atter stiger af motocrossmaskinen. Der er mange ting som kan gå galt, hvad enten man selv er skyld i det, eller hvis man pludselig ender bag et massestyrt lige foran en, som tager en med ned. Derfor kan det da også være en svær sportsgren at satse penge på. Hos Unibet kan man bette på vinderen, og eftersom det er en sportsgren hvor alt kan ske, kan man da også vinde gode penge, hvis man har kompetencen samt heldet med sig.