Bet på racing

Onlinebetting er blevet større og større indenfor mange sportsgrene. Det er måske mest kendt indenfor fodboldens verden, men det har ikke holdt bettingvirksomhederne tilbage fra at give os en mulighed for at bette på vores ynglings kørere i større racerløb. Flere hjemmesider tilbyder altså i dag at man kan sætte penge på vinderen indenfor Formel 1, Indycar, Motorcykelløb, Rally og Supercars.

Historisk set har hestevæddeløb været meget udbredt, og er formentlig sammen med boksning blandt en af de former for betting, der først er forekommet med organiserede bookmakere. Det kan både være et sats at køre race ligesåvel som det kan være at sætte sine penge på en vinder. Der kan være mange udfald. Det er altså væddemål mellem dig og bookmakeren, som giver dig et odds hvorpå du kan se hvor meget du får igen, hvis udfaldet går som du ønsker, hvis ikke mister du summen du satte på spil. Du kan læse mere om specifikationerne ved odds her for at kunne forstå selve betydningen.

Et odds indenfor formel 1 kunne være 2.37 på at Lewis Hamilton vinder næste løb, dvs. man får sine penge mere end dobbelt tilbage. Men indenfor motorsport er der også mange forskellige udfald, og mange problemer der kan opstå. Modsat en fodboldkamp, hvor der dog er forskellige typer bets, men der trods alt kun er en af to mulige der enten vinder eller de står lige. Satser man på Kevin Magnussen vinder næste løb får man fx 1001 gange igen, og 4001 gange igen hvis man satser på Lance Stroll. Sandsynligheden er jo ubeskrivelig lille, således får man mere igen jo mere risiko man påtager sig. Langt de fleste betting-sider tilbyder desuden også odds på kørernes meterskab, hvor Hamilton og Vettel henholdvis har odds 1.55 og 2.3, sådan som stillingen er efter Silverstone. Troen på Ferraris og Mercedes andenkørere er noget mindre begge med odds 101. På trods af Ferraris føring i skrivende stund, forventes det fortsat at Mercedes vinder konstruktørmesterskabet, da man får 1.47 gange igen, mod at man hos Ferrari får 2.45 gange igen.

Indenfor rally kan man således også satse penge på, at Thierry Neuville vinder sæsonen til odds 1.65 eller Sebastien Ogier til 2.00. Satser man ikke på favoritterne er oddsene langt højere. Indenfor Speedway har man også mulighed for at oddse på de næste større Grand Prix, hvilket gør du kan satse penge på at Niels Kristian Iversen vinder Speedway Grand Prix Challenge Landshut med odds 5.00. Unibet tilbyder desuden også odds på U21 VM. Ved EM i Speedway kan vi se Jaroslaw Hampel er favorit med et odds på 2.5, efterfulgt af Leon Madsen med et odds på 3.5, og Robert Lambert med 5.00.

Flere store virksomheder har valgt at sprede sig på mange forskellige sportsgrene, og man har dermed mulighed for at bette på mere end 20 forskellige sportsgrene. Derfor vil fremtiden højst sandsynligt også byde på endnu flere forskellige motorsportsgrene hvorpå man satse sine penge. Udviklingen går i hvert fald udelukkende i den retning, da bookmakerne er kreative, så man i dag kan bette på både vejrudsigten og dronningens nytårstale. Af den grund kunne det ligefrem forventes, at man i fremtiden vil kunne satse penge på hvem, og hvornår en person kører galt i løbet.

I dag er der mange bookmakere, og du kan selv vælge imellem online betting sider som Unibet.dk, Betfair.com og Bet365.dk.